Saveti vrhunskih stručnjaka za funkcionalno uređenje prostora

14. novembar 2017.

Preduzeće ‘’Basic Line’’, važan je partner Kasice Brojalice koji ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji modernog nameštaja u skladu sa specifičnim potrebama svojih kupaca.
Pruža profesionalne usluge savetovanja, projektovanja i ugradnje, a tokom godina rada, firma je ustanovila i svoj osnovni postulat - potpunu interakciju sa kupcem.
Tako, osluškujući njihove potrebe, shvata da savremeni život nameće stalnu užurbanost i čitav niz svakodnevnih obaveza, pa je sasvim razumljivo što porodice želeći da unaprede kvalitet svog života, veliku pažnju posvećuju udobnosti življenja, slobodnom vremenu, a samim tim i uređenju svojih domova.
Imajući to u vidu kao i zakonitosti estetike ‘’Basic Line’’ prema sopstvenom profesionalnom iskustvu nudi nekoliko praktičnih saveta koje treba uvek imati u vidu pri uređenju prostora, naročito ukoliko su u pitanju manji prostori, kako bi bili funkcionalno iskorišćeni.
Treba imati u vidu da kabasti nameštaj koji je moguće kupiti u prodavnicama ne omogućuje adaptivnu primenu u ograničenom prostoru. Kako ne bi upali u problem „ne mogu da se okrenem od nameštaja“, pre kupovine, po mogućstvu uz stručnu pomoć, dobro je snimiti prostor, a potom projektovati nameštaj kako bi se najadekvatnije iskoristile njegove prostorene mogućnosti.
U tom smislu, najbolja rešenja mogu biti ugradni plakari i ugradne kuhinje.

1. Ugradni plakari

Postavljaju se uglavnom između dva naspramna zida i do samog plafona, a ukoliko u stanu postoji niša, to je odlično mesto, kako ne bi zauzeli prolazni prostor. Posebnu pažnju treba obratiti na kvalitet i adekvatnu nosivost kliznih elemenata, a pogodno ih je raditi sa kliznim vratima čime se neutrališe potreba za prostorom ispred plakara potrebnim za rotaciju krila prilikom otvaranja. Ukoliko se frontovi urade u boji zidova, plakari su znatno neupadljiviji.

2. Ugradne kuhinje

Svaka kuhinja koja je urađena adaptivno (po merama kuhinjske prostorije) predstavlja sjajan ambijent “srastao” sa prostorom. Osnovna prednost joj je u odnosu na one kupljene u prodavnici što se mogu idealno upasovati u određen prostor, a da se pritom izbalansira potreba za svim segmentima koje kuhinja treba da sadrži: dovoljno radnog i skladišnog prostora, kuhinjski uređaji (sudopera, rerna, sudomašina…) postavljeni u idealnom odnosu prema osobi koja ih upotrebljava, odabrani i postavljeni kuhinjski mehanizmi koji olakšavaju rad u kuhinji i neizostvano, potrebo je da sve to odlično izgleda.

 

Osim ovih proizvoda, važno je znati da postoje i brojna druga ‘fazonska’ rešenja za iskorišćenje svakog centimetra prostora, poput:

-Plitki cipelarnik

ovaj model cipelarnika sadrži korpu za smeštaj obuće koja zahteva dubinu od svega 17cm, te se može ugraditi u gotovo svaki ugao predsoblja, hodnika, pa čak i terase. Ima ih u više širina čime omogućavaju da se ugrade u prostore različitih dimenzija.

-Boksovi iznad vrata 

obično se postavljaju u spavaće sobe i hodnike, a urađeni u boji zidova i plafona postaju gotovo neprimetni.

-Mehanizmi za donje ugaone kuhinjske elemente

omogućavaju dodatno skladištenje predmeta u slabo pristupačnom prostoru u donjem uglu. Vađenje i stavljanje posuđa u ove elemente može biti prilično zamorno, zbog čega je patentirano nekoliko mehanizama pomoću kojih se ceo sadržaj ugaonih elemenata izvlači napolje, čime se omogućava laka dostupnost, dok njihov dizajn obezbeđuje i visoku estetiku.

I na kraju, vrlo su interesantni:

-Liftovi za garderobu 

u ugradnim plakarima postoji prostor van domašaja ruku, ispod plafona, gde se uglavnom smeštaju stvari koje nisu svakodnevno potrebne. Ipak, ukoliko su i ti prostori neophodni, najlakše se mogu koristiti primenom liftova za garderobu. To su mehanizmi na kojima se nalazi štangla neposredno ispod plafona plakara koja služi za kačenje ramova sa odećom. Na tim mehanizmima se nalazi ručka pomoću koje se štangle mogu oboriti ispred plakara radi lakše dostupnosti.

Ovo su samo neke od mnogo različitih mogućnosti kojima se može obezbediti visoka funkcionalnost prostora u stanovima i kućama, ali i u svim drugim prostorijama u kojima svakodnevno boravimo.

Svojim savetima i predlozima, profesionalni, stručni tim preduzeća ‘’Basic Line’’ ljubazno će izaći u susret svim svojim zaintersovanim klijentima.
Dugogodišnje iskustvo i na stotine kreativnih i inovativnih rešenja kao i niz zadovoljnih kupaca svedoče o kvalitetu zbog kog nećete posumnjati u svoj izbor.

 

Basic Line
Nušičeva 3
23000 Zrenjanin
023/541-668

www.basicline.rs

e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Radno vreme:
ponedeljak-petak 7-17h
subota 9-14h

 

Bonitetna šema: 100 dianara = 3 keširića

Kasica Brojalica Newsletter
Pratite novosti, promocije i specijalne akcije prijavom na naš Newsletter

Kontakt

Ime i prezime *
E-mail *
Telefon
Tekst poruke...
captcha
Unesite kod sa slike

One Stop Marketing

ONE STOP MARKETING d.o.o.
Žitni trg 13, 23000 Zrenjanin
 
GOMEXOne Stop Marketing
© One Stop Marketing 2014.-2018.
Sva prava zadržana.